ВДЪХНОВЕНИЕ

Вдъхновена от елегантността и изискания вкус на 18-ти век, създадох модна къща Мезон Сант-Ерем, с която се надявам да допринеса за повече красота в ежедневието на съвременната женa.

И като реверанс към онази епоха, нарекох модната си къща Maison Saint-Hérem, вдъхновена от една френска историческа личност - граф Арманд Марк дьо Монтморан Сант-Ерем, министър на крал Луи XVI и баща на ‚лястовичката‘ на френския писател Шатобриан – Полин дьо Бомонт. Дълбоко развълнувана от фамилната история на графа, която открих по една щастлива случайност, бидейки колекционер на френски порцелан от 18-ти век, бих искала изрично да заявя тук, че единствената ми връзка с тази френска благородническа фамилия е емоционална и основана на най-дълбоко уважение.

Паралелно, създаването на модната къща е също и моят начин да отдам лична почит на прекрасното ползотворно приятелство между Одри Хепбърн и Юбер дьо Живанши, други две световни исторически личности, които претворяваха елегантността в изкуство и изкуството - в елегантност.

 

ПЛАТОВЕ

Нашите тъкани са като живи същества. Те са избрани внимателно и с голямо търпение. Всеки от тях има онзи малък блясък, който ни привлича и ни кара да ги поискаме. И както и в живота, ние ги искаме естествени. Красиви и софистицирани. Експертите наричат някои от тях "структурирани". Или "технически". За нас те са леки и дълбоки и ..интригуващи. С една дума, нашите тъкани имат душа. . 

И тогава идва процесът на събирането им един с друг. Както и в живота, това не е лесен процес, но е толкова приятен! Комбинирането на тъканите е прекрасно време, всички тези цветове и структури и форми... и изведнъж те се намират един друг и се влюбват! Понякога, някои от тях остават самички и ние започваме да търсим из целия свят тяхното другарче, понякога отнема доста дълго време, докато го открием и видим блеснала усмивка!

И разбира се, често те са от благороден произход, от най-добрата и иновативна част от света на платовете. Както и в живота, обаче, красотата може да бъде скрита навсякъде...

Прочети повече...

LOOK BOOK

Мезон Сант-Ерем беше създадена след дълга и богата история на съзерцаване, разпознаване, възхищение и любов към света окло нас. Нашите колекции са естествено отражение на нашите търсения на красота и нюанси, на истории и мечтания, на балетна грация на движенията и окриляващ размах. 

Нарекохме нашата колекция Пролет Лято 2018 "Habiller poetiquement le monde" или "Да облечем поетично света". С любов към нашия нов модерен свят, а и да накараме един немски писател от миналото, Фридрих Хьолдрилин, да се усмихне. Неговата прослувута фраза "Habiter poetiquement le monde" ("Да обитаваме поетично света") е наистина красива!

Вижте повече за това, което вдъхновява нашите колекции...

 

Прочети повече...

Maison Saint-Hérem - History

НАШАТА КУЛТУРА

Ние цениме красотата. И вярваме, че всеки човек е в състояние да създава красота. 

И тъй като живеем все повече и повече във визуален свят, ние каним нашите клиенти просто да застанат и да гледат в огледалото заедно с нас. Поставяме върху тях тъкани отново и отново, в различни силуети, цветове, структури и линии ... и в един момент нашите клиенти заблестяват в усмивка! Процесът на откриване на точната комбинация на платове и силует с дадената дама е очарователен, от всички опити резултатът се появява естествено и няма жена досега, която да не се е разпознала веднага в комбинацията, която я прави най-красива.

Ние ценим изкуството. И вярваме, че най-ценното изкуство, всъщност е изкуството да вдъхновяваш.  

Прочети повече...