МЕЗОН САНТ-ЕРЕМ

_MG_6980.jpg
 
 

Началото...

Mодна къща Мезон Сант-Ерем е основана през 2017 г. от г-жа Габриела Колева. Тя е създадена с визията за изграждане на модна марка за елегантни дамски облекла с акцент върху изчистени силуети, съчетани с рафинирани и структурирани платове, отговарящи на естетическите потребности на модерната дама.

Като ревностен ценител на красивото и изкуствата, г-жа Колева създава Мезон Сант-Ерем символично и в духа на благородническите ценности. Вдъхновена от XVIII век, епоха, в която изтънчеността е била високо ценена и от френския стил като цяло, модна къща Мезон Сант-Ерем  предлага финес както в линията бизнес облекла, така и при официалните и вечерни тоалети.

Mains Saint-Hérem - Business Line

Колекцията Бизнес линия на модна къща Мезон Сант-Ерем включва дамски костюми, рокли и палта с изчистени силуети, в пастелната цветова гама и изработени от естествени материи като коприна, копринено кадифе, кашмир, вълна и алпака, гарнирани с ширити в стил „Шанел“.

Колекцията на линията Официални и вечерни тоалети на  модната къща включва дамски костюми, рокли и палта с класически и модернистични силуети, в пастелната и метална цветова гама и изработени изключително от естествени материи (коприна, копринен брокат, жакард, структуриран памук, дантели) с ръчно изработени украси.

В допълнение, модната къща представя и колекция ежедневна Спортно-елегантна линия дамски облекла.

В ателието си и шоу-рум на ул. „Дунав“ 11 в София, модната къща предлага на своите клиенти ушиване на тоалети с богат избор на платове от Франция и Италия, както и със специална селекция на платове, ширити и дантели „висша мода“ от Париж, Франция. Предлагат се и лимитирани серии от готови облекла, изработени от модната къща.

Maison Saint-Hérem - Porcelain

Като страстен колекционер на френски порцелан от 18 век, г-жа Габриела Колева има удоволствието да предостави на посетителите на модна къща Мезон Сант-Ерем възможността да се запознаят с експонати от нейната  колекция. В нея се включва и част от сервиза на граф Арманд Марк дьо Монтморан Сант-Ерем, изработен от кралската фабрика за порцелан 'Севър' /Sevres/ през 1787 г.

Габриела Колева е завършила Институт по бизнес администрация в Нант, Франция (IEA NANTES) и Висше франкофонско училище по администрация и мениджмънт (ESFAM SOFIA). Тя  има 20 години професионален опит в бизнес сектора и е дългогодишен спонсор на „Нов симфоничен оркестър“, с афинитет към рисуване, литература и балет. Габриела Колева е дъщеря на писателя афористик Петко Колев и потомка на ген. Пенчо Златев, военен министър (1934) и министър-председател на България (1935).

ВДЪХНОВЕНИЕ